Csákvár

2017.02.28. 13:15

Asszonyfarsang Csákváron

A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület immár hatodik alkalommal szervezte meg a Csákvári Asszonyfarsangot.

Laci Patrícia

Az előző két hét farsangi hangulatban telt a  Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesületénél, míg február 17-én a Csákvár Emlékházban Lukács László, addig február 24-én Gelencsér József mesélt olyan népszokásokról, amelyek a farsanghoz kötődnek.

Természetesen az előadások mellett a beöltözés és a szórakozás sem maradhatott el, február 25-én  megrendezték az Asszonyfarsangot a múzeum nagytermében. A farsangot már zsinórban hatodik alkalommal tartották meg. Sőt, Csákváron a régi időkben már volt Asszonyfarsang, csak az idő haladtával ez a szokás kezdett elfelejtődni, ám 2012-ben Bodrogai Gyuláné, Kunstár Béla és Takács Irén úgy döntött, újra életre keltik a hagyományt. Bodrogai Gyuláné elmesélte, bármilyen korosztályt szívesen várnak a farsangi mulatságra, idén is voltak kicsik és nagyok, egyes férfiak még asszonynak is beöltöztek. A kis csapat a délután ideje alatt külön műsorokkal szórakoztatta egymást, emellett volt zene és tánc is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!