Zavart elméjű embereken segítettek, elcsellengett személyt találtak meg a rendőrök

Fejér megye - Több emberen is a rendőrök segítettek az elmúlt nap során, mivel egyes gondozottak otthonból távoztak el, s félő volt, hogy a hidegben bajuk esik. Mások zavartan viselkedtek otthonukban, így mentőt kellett hívni.

feol.hu

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő beszámolója szerint a kemény hideg beköszöntével különösen fontos a közterületen elfekvő, magukról gondoskodni nem képes, vagy csellengő személyekkel való törődés. Az elmúlt 24 órában is számos biztonsági intézkedést hajtottak végre a megye rendőrei, amivel nem egyszer lehet életet is mentettek. 

Kedden délelőtt a Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területén működő szociális otthon dolgozója értesítette a rendőrséget, hogy egy gondozottjuk valamikor még reggel elhagyta az intézetet, és nem tudják hol lehet. A bicskei rendőrök a szolgálatban lévő állomány részvételével, a tatabányai civil kutyás mentő-kereső szolgálat bevonásával kezdték meg az eltűnt nő felkutatását. Végül lakossági jelzés alapján, késő délután találták meg Gánt, Gránás dűlőben, az ún. haranglábnál. Épségben, sérülés és panaszmentesen vitték vissza az intézetbe.

Zavart állapotban és meglehetősen hiányos öltözetben találtak az adonyi körzeti megbízottak egy férfit kedden este. A férfivel kapcsolatban kiderült, hogy a Dunaújvárosi Kórház Pszichiátriai Osztályáról csellengett el. A zavart elméjű beteget a mentőszolgálat segítségével juttatták vissza az egészségügyi intézménybe. Szerda hajnalban egy másik zavart elméjű férfi miatt kérték a mentőszolgálat közreműködését a járőrök. A férfi otthonából távozott el, és félő volt, hogy baja esik.

Pátkán az Árpád utcában intézkedtek a járőrök egy elfekvő 44 éves asszony érdekében. Az intézkedés során kiderült, hogy az asszony már többször állt pszichiátriai kezelés alatt, és ezt megelőzően is agresszíven viselkedett szomszédjával. A járőrök mentőt kértek a helyszínre, a nőt kórházba szállították.  Székesfehérváron a Havranek utcába kértek mentőt a járőrök, ott egy 59 éves férfit találtak a földön fekve. Erősen ittas volt, és fennállt a kihűlés veszélye, így a férfit kórházba vitték.

Barátnőjét látogatta meg Sárbogárdon egy asszony, de nem nyitottak neki ajtót. A nő benézett a lakóház északi ablakán, és azt látta, hogy az idős nő a nappaliban mozdulatlanul fekszik, zajra sem reagál. A helyszínre küldött járőrök a bejárati ajtót benyomva jutottak be a segítségre szoruló idős asszonyhoz. Mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították.

Gárdonyban egy gyalogosan közlekedő tini lányt igazoltattak a járőrök délután. Kiderült, hogy a 14 éves lányt a Budapest VIII., kerületi Rendőrkapitányság keresi eltűnés miatt, ezért biztonsági intézkedés keretében beszállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. Meghallgatását követően gyermekotthonba vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!