Megölték az apát, hogy ne álljon a boldogságuk útjába?

Székesfehérvár - Megkezdődött csütörtökön a várkörúti gyilkosság néven emlegetett fehérvári emberölés gyanusítottjainak bírósági tárgyalása.

Tribolt Lajos

Tavaly májusban adtuk hírül, hogy egy ismerős holtan talált egy férfit a lakásában, és egy másik szobában megkötözve az áldozat lányát. Azt is megírtuk, hogy még aznap őrizetbe vették az áldozat lányát és annak barátját.
Az ügy tárgyalását csütörtökön kezdte meg a Fejér Megyei Bíróság Morócz Emil vezette tanácsa.

A megyei főügyészség nevében a vádat ismertető Imre Katalin  elmondta, hogy az áldozat, K.T. korábban agyvérzést kapott és emiatt a bal kezét nem tudta használni, a bal lábát pedig nehezen. Lánya, K.K. 2007. szeptemberében kezdett szerelmi viszonyt a sárbogárdi illetőségű B. R-el. Az apa ellenezte a kapcsolatukat, ezért és a lakásért a fiatalok 2010. áprilisában elkezdték tervezni az apa megölését - áll a vádiratban. 2010. május 25-én este a lány beengedte barátját a lakásba, az apja hazaérkezésekor elbújtatta. A fiatal férfi éjjel kettő órakor párnával megpróbálta megfojtani az apát, majd a belépő lánytól kést kért. Ő a konyhából vitt be egyet, majd amikor annak nyele eltört, egy másikat. Ezekkel a barátja többször megszúrta az apát. A barát ezután megmosakodott, átöltözött  a magával hozott váltóruhába. A gyilkosságot megpróbálták rablótámadásnak álcázni, ezért B.R. szigetelőszallaggal megkötözte a lányt. A vasútállomás felé  eldobta a késeket, a véres ruhákat tartalmazó szatyrot. Az állomáson taxit rendelt, amivel Sárbogárdra vitette magát. Az ügyésznő előre kitervelt, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett embröléssel vádolta meg az előzetes letartóztatásból bilincsben elővezetett párost.
 Az elsőrendű vádlott, B.R.  nem tett vallomást, fenntartotta a rendőrségen tett második vallomását. A tanácsvezető bíró felolvastatta  vallomásait.


Az első nagyjából egybeesett az ügyészség álláspontjával, ám a két kés itt már az asztalon hevert és nem a lány vitte be. Ezt a vallomást közel egy hónappal később visszavonta. Már csak dulakodást ismert el, majd ő állítólag kiment a konyhába és a lány utánna menve közölte, hogy az apja halott. S a lány kezdeményezte a megkötözést is.
Egy korábban a börtönből a lánynak írt - a tárgyaláson felolvasott - levélben viszont az szerepel, hogy K.K. fogjon mindent rá, mondja, hogy hirtelen felindulásból történt az emberölés, s tagadja le, hogy a kést ő adta a kezében.
Nem tett vallomást K.K. sem, de felolvasták az ő vallomásait is.  Az első arról szólt, hogy megbeszélték, meg kell ölni az apját, hogy ne álljon a boldogságuk útjába.  Szerepel benne, hogy az apát párnával fojtogató barát tőle kért kést és ő be is vitte, s kiment. Amikor visszatért, a fiút a véres késsel a kezében látta meg. Ezt a vallomást több mint egy hónappal később visszavonta. Az új verzióban már az szerepel, hogy a fiú már egyszer meg akarta ölni az apját, ám ő nem engedte be a lakásba. Volt, amikor Sárbogárdon töltötte az időt, ám a fiú anyja úgy gondolta, a 20 éves fiát és a 19 éves lányt nem neki kellene eltartani. Az ominózus napon K.K. azt hitte, az apja nem jön haza, így nyugodtan együtt lehetnek. Mikor a szülő mégis érkezett, a fiú elbujt. A lány a szobájában volt és dulakodást hallott. Benyitva apja szobájában látta fölötte a barátját késsel a kezében. Ezt ő állítólag megpróbálta elvenni tőle, de nem sikerült. A lány szerint az első vallomásakor a kórházban kapott gyógyszerek hatása alatt állt.
A tanúk között meghallgatták az apa ismerősét, aki felfedezte a holtestet, egy másikat, aki az előbbit kérte, hogy nézze meg a telefonját nem felvevő férfit, nincs-e baja. Beszélt a taxisofőr, a lány osztályfőnöke,  s a nyugtatót beadó orvos. Folytatás a jövő csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!