Megnyílt a Civilház

Velence - A város Civilházát adták át hétfőn délután négy órakor a Fő utcában. A megnyitóra sok nyugdíjas is eljött.

Horváth Csilla

Az egykori  községháza épülete tavaly került vissza a város fenntartásába. Az önkormányzat az épület felújításához szükséges pályázatot 2009 novemberében nyújtotta be. Ezt februárban el is fogadták, így júniusban megkezdődhettek a felújítási munkálatok, amik szeptember 25-ig tartottak.


Oláhné Surányi Ágnes polgármester a mai avatáson beszámolt arról is, hogy már többen jelentkeztek különböző programokkal, például női gerinctorna foglalkozással. Péntek esténként a helyi nyugdíjasoké a klubhelyiség. Az idősebb korosztály számos emlék útján érzelmileg is kötődik az épülethez. A Civilház jelzi azt az összefogást, ami segíti előrehaladásunkat a térségben  - mondta Stadler Klára, a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület munkaszervezetének vezetője. Utánajárásakor kiderült, hogy ez a pályázat a tizenhetedik a térségben, még további hat várat magára. - Voltunk már sok helyen az elmúlt 59 évben, de úgy vélem, itt lesz a legjobb - fejezte ki az új helyiség iránti örömét a nyugdíjasklub vezetője a rendezvény  zárásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!