Más nevével akarta elkerülni a lebukást egy besurranó tolvaj

FMH - Egy korábbi besurranásos lopás tettesét fogta el a rendőrség egy másik betöréses eset kapcsán. Azt még vizsgálják, mindkét bűncselekményt ugyanaz a személy követte-e el.

feol.hu

A rendőrségnek csütörtök hajnalban Székesfehérváron, a Dobó utcában kellett betörés miatt intézkednie. Az elkövető az ablakon keresztül jutott be az épületbe, ahonnan készpénzt zsákmányolt. A bejelentésre érkező járőrök a Dobó utcával párhuzamos Toldi Miklós utcában figyeltek fel egy férfire, aki a járőrök kérdésére zavarosan válaszolt. Igazoltatatni akarták, de nem volt nála semmilyen fényképes igazolvány – tudtuk meg R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.  
A férfi mondott egy nevet és adatokat, továbbá azt, hogy a vasútállomásra tart. A nyomozók előállították a rendőrkapitányság épületébe, ahol azonban egyiküknek ismerősnek tűnt a férfi, igaz nem azzal a névvel, amit bemondott. Kiderült, hogy az illető ellen elfogató parancsot bocsátottak ki a fehérvári nyomozók, egy május elsején történt besurranásos lopás kapcsán. Akkor a tettes telefont, készpénzt, bankkártyákat vitt el egy Olaj utcai ingatlanról, és az egyik bankkártyát fel is használta. A rendőrök akkor hiába keresték bejelentett lakcímén, nyoma veszett, ám most a másik betörés kapcsán sikerült elfogni a férfit, aki hiába használta más adatát. Hogy az illetőnek köze van-e a Dobó utcai betöréshez, azt még vizsgálják a nyomozók – tette hozzá R. Szabó Ágnes, s arról is beszámolt, hogy Polgárdiban egy lovas kocsi ittas vezetője okozott balesetet szerdán. A kislángi férfi teherautónak hajtott, a baleset után a rendőrök háza udvarán ellenőrizték, majd az orvosi vizsgálat súlyos ittasságot állapított meg nála.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!