Mammográfiás szűrés Dunaújvárosban

Dunaújváros - Mammográfiás szűrést tartanak a szakemberek szeptember 12. és október 7. között a városháza téren. A 45-65 év közötti nőket várják mellvizsgálatra!

Dunaújvárosi Hírlap

Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! Névre szóló meghívót kaptak a szűrésre azok a Dunaújvárosban lakó 45 és 65 év közötti asszonyok, akik két éven belül nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton. A szakigazgatási szerv egészségfejlesztési osztályát vezető dr. Pásztor László tájékoztatója szerint körülbelül négyezer nőt várnak Dunaújvárosban szeptember 12. és október 7. között. Ám mivel minden jogososult hölgy emlővizsgálatát nehezen lehet három hét alatt elvégezni, ezért november elsején folytatják a munkát a szűrőkamion jól képzett egészségügyi dolgozói, ugyancsak a városháza előtti téren.

Ne keseredjen el az sem, aki nem tud a meghívóban megjelölt napon és órában megjelenni! A szakemberek azt javasolják, kérjenek új időpontot a levélben megadott telefonszámon - a meghívó addig érvényes, amíg a vizsgálat meg nem történt.

Ma már az emlőrák nem egyenlő a halálos ítélettel. Korai felismerés esetén különösen jól gyógyítható - 90 százalék fölötti a gyógyulási arány. A Nemzeti Népegészségügyi Program kiemelt fontosságú fejezete a daganatos megbetegedések miatti halálozások csökkentése. Ennek része az emlőrákszűrés, melynek révén - ha sikerül a meghívottak legalább 70 százalékos részvételi arányát elérni - körülbelül 30 százalékkal csökkenhet a mellrák miatti halálozás.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!