Lesújtó hírek az atlétáknak: elmaradhat az ob

Székesfehérvár - Lesújtó híreket kaptak az atléták: elmaradhatnak az idei fedett pályás bajnokságok, mivel a fővárosi Syma-csarnok mellett felállított sátor olyan állapotban van, hogy alkalmatlan a rendezésre.

Bobory Balázs

A Magyar Atlétikai Szövetségnél  reménykednek abban, hogy sikerül a versenyeket a sátorból a csarnokba bevinni. Ha ez a terv nem valósul meg, akkor elmarad a bajnokság.
- Szerettük volna elérni azt, hogy olyan körülmények között dolgozhassunk, amely hasonló az országos bajnokságéhoz, évek óta szabadban készültünk a fedett pályás szezonra - kezdte Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője. - Nos, legnagyobb sajnálatunkra úgy tűnik, hogy nem nekünk sikerült előre lépni, hanem a sportág került vissza a mi szintünkre... Persze bízunk benne, hogy mégis lesz ob, ez a helyzet mindenkinek rossz.
Az ARAK-nál már azon tanakodnak az edzők, hogy miképpen versenyeztetik a fiatalokat, ha tényleg elmaradnak a bajnokságok.
- Az olimpia évében egyértelműen szükség van arra, hogy a fedett pályás versenyeken felmérjük, hol tartanak versenyzőink - folytatta Tölgyesi. - A gyerekeknek pedig egyértelmű motivációs erő a bajnokság, elképesztő hosszú lenne megmérettetés nélkül a téli szünet. Ha nem lesz ob, saját rendezésű versenyek jöhetnek szóba, és természetesen a külföldi viadalokon is elindulunk. Miután a fedett pályás országos bajnokságok február végén kerülnének sorra, a formaidőzítést is addigra számoltuk ki. Gondolkodunk az optimális megoldásokon.
Bizonytalanság ide, bizonytalanság oda, az ARAK versenyzői - ahogy azt megszokhattuk - zokszó nélkül edzenek, mert sikeresek szeretnének lenni 2012-ben is. Ha lesz fedett pályás ob, ha nem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!