Leégésveszély szombaton is - UV-B riadó

FMH - Ismét UV-B riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: szombaton akár 7,8-as szintet is elérheti a sugárzás mértéke - közölte a szakszolgálat pénteken az MTI-vel.

feol.hu

A meteorológiai szolgálat honlapján lévő térkép szerint az ország jelentős részén szombaton nagyon erős lesz az UV-sugárzás, egyedül a dél-keleti területeken, elsősorban Békés megyében és Hajdú-Bihar megye déli részein lehet alacsonyabb értékekre számítani.
Felhívták a figyelmet, hogy ilyen magas UV-B sugárzásnál normál bőrtípus esetén már akár 15 percnyi napon tartózkodás is bőrpírt okozhat, emiatt arra kérik a szabadban tartózkodókat, hogy fokozottan ügyeljenek a leégés elleni védelemre, s amennyiben lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást, és később is használjanak fényvédő krémet. 
A héten egyszer már elrendelte az UV-B riasztást a meteorológiai szolgálat, akkor szerdára és csütörtökön volt nagyon erős a sugárzás, de péntekre a riasztást visszavonták.
(MTI)

Az időjárásról ide kattintva is tájékozódhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!