Költözés után: takarítas és statikai vizsgálat a Móri út 8-ban

Székesfehérvár - A csütörtöki kiköltöztetés után azonnal áramtalanították a romák lakta épületet, ma takarítottak, és megkezdték a statikai vizsgálatokat.

Zsigó Ferenc

Minderről Bozai István tájékoztatta szerkesztőségünket pénteken. A városgondnok elmondta, hogy kollégái több mint száz köbméter szemetet, hulladékot szállítottak el ma délutánig az épületből. A Széphő Zrt. szakembereinek statikai vizsgálata után hétfőn döntenek arról, elbontják-e az épületet.
- Hosszú repedések látszanak a tűzfalon, semmit nem szabad kockáztatni, de a szakembereké lesz a végső szó, az alapján döntünk majd az épület sorsáról - fogalmazott Bozai István.
Kincses Zsolt, a szociális és gyermekvédelmi iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy az  egymillió forintos gyorssegélyt  gyerekszám szerint differenciáltan kifizették a családoknak, akiket egyébként valamennyiük megelégedésére, problémementesen helyeztek el a város különböző pontjain még csütörtökön délután.

A kiköltöztetésről szóló cikkünk ide kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!