Ismét UV-B-és hőségriadó

FMH - Az ország délkeleti részében két régióban narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), mert egymást követő három napon a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot; szerdán a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul, de csütörtökön még ennél is melegebb várható - mondta az OMSZ munkatársa az MTI-nek.

feol.hu

Fehér Tamás tájékoztatása szerint északkeleten 32-33, a déli országrészben 35-36 fokra is számítani lehet, míg a fővárosban 34 fok várható szerdán. Az UV-B sugárzás is nagyon erős, 7,9 körüli lesz, amely az ország nyugati részét és a keleti országrész környékét érintheti - tette hozzá.  
Az OMSZ még kedden kiadott közleményében azt kérte: ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet. Fokozottan kell ügyelni a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre. 
Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen erős UV-B sugárzásnál már 15 perc is elegendő ahhoz, hogy normál bőrtípusnál bőrpír keletkezzen.
Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint az UV-B sugárzás értéke 7,0-től 7,9-ig számít nagyon erősnek, 8,0 felett már extrém mértékű.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!