Háromgólos fehérvári győzelem a Magyar Kupában

Akárcsak a két csapat fehérvári bajnoki mérkőzésén, ezúttal is a jelenlegi legerősebb összeállításában lépett pályára a Magyar Kupában a Vidi és a Haladás. Az idei bajnokin 3-1 arányú fehérvári győzelem született, s ezzel kedden a Vidi játékosai elégedettek lettek volna.

Matók János

Az Aczél Zoltán irányítása óta lendületbe jött vendégek természetesen nem, ők egy olyan eredményben bizakodtak, ami a visszavágóra halasztaná a továbbjutást. Fehérváron napközben az évszakhoz képest jó volt az idő, ám amikor elkezdődött a találkozó, metszően hideg volt és erős szél fújt a stadionban. Lehet, hogy ez volt az oka, mindenesetre a meccs nem hozta lázba a szurkolókat, nagyon kevesen voltak a lelátókon. Az első 15 percben jobbára a két tizenhatos között zajlott a játék, s pont abban a percben - Nagy szöglete után - Elek 5 méterről alig fejelt a kapu mellé. Ez volt az első helyzet a találkozón. Ám látható volt, hogy Aczél Zoltán alaposan megszervezte csapata játékát, nehéz volt feltörni a Haladás védekezését. A 20. percben majdnem sikerült, ám Elek remek passza után Vasziljevics kivárt az ötös előtt, így szögletre tisztáztak előle. A 26. pecben viszont a Haladás juthatott volna előnyhöz, amikor Nagy jobb oldali beadása tisztán találta Orosst, aki 5 méterről Bozsovics kezébe fejelte a labdát, majd Kenesei lövése okozott némi gondot a Vidi kapusának. Teljesen kiegyenlített, közepes színvonalú volt a játék, ám a 44. percben Kenesei előtt nyílt lehetőség, de  18 méteres szabadrúgását hárította Bozsovics. Gól nélküli volt az első félidő úgy, hogy a Vidi nem is lőtt kapura. A második félidő első gólhelyzete is Keneseihez fűződik: egy csellel becsapta Andicsot, majd 13 méterről éles szögből kapura lőtt, a labda alig suhant el a léc fölött. A túloldalon viszont Vaskó fejese pattant ki Korolovszky sarkáról. Az 59. percben büntetőhöz jutott a Vidi, miután Rózsa elhúzta Gosztonyi lábát, s ki más, mint Alves volt a pontos ítéletvégrehajtó, 1-0. Megélénkült a játék, a 64. percben Irhás góltól mentette meg csapatát, hiszen a kiugró Alvest buktatta sárga lapot érően. A 72. percben ismét büntetőhöz jutott a Vidi, Rácz rántotta le Andicsot, a tizenegyest Vasziljevics érékesítette, 2-0. Fölénybe került a hazai csapat. A 80. percben egy szép hazai akció után Vasziljevics lábában volt a 3. hazai találat, de 5 méterről gyengén Rózsát találta telibe. A 82. percben érvényesült a hazaiak fölénye: Vasziljevics szöglete után Elek bólintotta 6 méterről a bal alsó sarokba a labdát, 3-0. Több gól már nem született, a Vidi a második félidőben felőrölte a Haladást. Visszavágó december 11-én, tekintélyes fehérvári előnnyel.

Videoton FC - Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0).

Székesfehérvár, 1040 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Albert, Medovarszki).

Videoton FC: Bozsovics - Lázár, Lipták, Vaskó, Andics - Nagy, Milanovics, Elek, Djordjics - Vasziljevics, Alves. Vezetőedző: Mezey György.

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth - Nagy, Irhás, Simon Á., Sipos - Kenesei, Oross. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Csere: Nagy helyett Gosztonyi (a szünetben), Djordjics helyett Nikolics (a szünetben), Milanovics helyett Farkas (62. perc), illetve Oross helyett Obrics (a szünetben), Nagy helyett Rácz (65. perc), Irhás helyett Fodrek (79. perc).

Sárga lap: Djordjics, illetve Oross, Nagy, Irhás, Guzmics.

Szögletarány: 5:4 (3:1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!