Fordított a Vienna - Bécsben kapott ki a Sapa

Bécs - Csütörtökön este találkozott harmadszorra az EBEL 2009/2010-es rájátszásában a Vienna Capitals és a Sapa Fehérvár AV19. A felek 1-1-es összesítésről folytatták a négy nyert meccsig tartó párharcot.

Bobory Balázs

A párharc eddigi legeredményesebb fehérvári játékosa, a csapat gólzsákja és ikonja, Palkovics Krisztián betegsége miatt nem vállalhatta a szereplést. A jobbszélső még kedd este, a második meccs után optimistán jelentette ki, hogy kiheveri minden nyűgjét csütörtökre, nos, hiába az orvosi gondviselés, "Palkó" nem került játékra alkalmas állapotba. Ez hatalmas vérveszteséget jelentett a vendégeknek, főleg annak ismeretében, hogy a bécsieknél mindenki hadra foghatónak bizonyult. Az első sorban Kóger Dániel került Fekete és Mihály mellé, a negyedikben pedig szóhoz jutott az eddig csak kispadozó Vaszjunyin Artyom is.

Nem kezdett akkor svunggal a Vienna, mint az előző két mérkőzésen, viszont amikor emberelőnyben játszott, záporoztak a lövések Satosaari felé. A vendégek által túlságosan nem kedvelt Rotter a 6. percben egyenlő látszámnál szerzett vezetést a Capsnak, ekkor már érett a hazai gól, 1-0. Aztán egy kettős hátrányt is átvészelt a Sapa, később megugrásokkal operált, három olyan szituáció is volt, amikor 2 az 1 ellen robogtak a kék-fehérek Cassivi kapuja felé, egyikből sem lett gól, maradt a bécsi vezetés.

A buta kiállítások megpecsételték a fehérváriak sorsát a második harmadban. Alen büntetését Bjornlie használta ki gyorsan, 2-0, aztán Fekete, Nagy és Satosaari is feleslegesen kapott két percet, persze, hogy Gratton tovább növelte a bécsi vezetést, 3-0. Nagy kérdésnek tűnt, hogy a Sapa részéről ki lesz az, aki góljával, góljaival pótolja a kiesett Palkovicsot. Nem látszott az igazi veszély a látogatók akcióiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!