Elkerülő út: 2010-ben még nem lesz építés

Budapest-Székesfehérvár - Cser-Palkovics András a szakminisztertől kérdezte, mikorra épülhet meg az elkerülő út, Warvasovszky Tihamér pedig a projekt felgyorsítását kérte az illetékes NIF Zrt-től.

MTI/AP

Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő májusban intézett kérdést "Van-e mégis remény a Székesfehérvárt elkerülő út 3. ütemének megvalósulására?" címmel Hónig Péter szakminiszterhez. Az országház honlapján most megjelent válaszból kiderül: a beruházás a közlekedési operatív program keretein belül valósul meg. Idén az út építését előkészítő forrásokat  átcsoportosították, így az előkészítést már nem a közlekedési minisztérium, hanem a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tudja biztosítani. A válasz szerint hamarosan megkezdődhet az út tervezőjének kiválasztására induló közbeszerzés, az EU-s támogatás megszerzéséhez nélkülözhetetlen lépések időigénye miatt 2010-ben  valószínűleg még nem kezdődhet meg az elkerülő út építése.
Warvasovszky Tihamér polgármester eközben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-hez fordult levélben, s a projekt felgyorsítását kérte. A megérkezett válasz szerint, tudva a  város minisztériummal kötött megállapodását, a NIF Zrt.  rövid idő alatt elkészítette, majd benyújtotta a projekt uniós támogatási kérelmét, sőt közben elkészítették  azt a közbeszerzési pályázatot is, mely alapján kiválasztják, ki készíti el az út  engedélyezési tervét. A tervek  szerint 2010  márciusában már meglesznek az engedélyezésre alkalmas tervek és a NIF benyújtja az építési engedély kérelmet. Fentiek alapján látható, hogy a szaktárca és a NIF Zrt. is mindent megtesz, hogy 2010 évben megindulhasson a területszerzés, de jelen állás szerint további gyorsításra nincs lehetőség, mivel (....) a közbeszerzési eljárás időtartama is kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!