Burkolatjel-festés kezdődik a közutakon

A nyár elejéig új burkolati jeleket fest fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres úthálózat több mint felére. Fejérben a 7-es, a 8-as, a 81-es és a 63-as főutak teljes megyei szakaszán újrafestik a burkolatjeleket.

Tóth Péter

A program megvalósítása összesen 1,5 milliárd forintba kerül. A programok az enyhe tavaszi időjárásnak köszönhetően hamarosan elindulnak, a menetrend összeállításakor elsősorban azokat a helyeket jelölte ki a társaság, ahol a felfestés a leginkább kopott, vagy már alig látható - közölték.
- Tavaly ősszel a mellékutak java része már új festést kapott, akkoriban indult el maga a program is, A megyében összesen nettó 46,6 millió forintot szán minderre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Legalább öt fok mindenképp kell ahhoz, hogy a festés tartósan megmaradjon, ezért tették át tavaszra a munkák második felét - mondta el Hajnal János, a megyei Közút osztályvezetője.
Van különbség a gyalogátkelők és a tengelyvonalak között: előbbieknél tartós élettartamú, 4-5 évnél is tovább kitartó festéket használnak, a tengelyvonalaknál viszont a jóval olcsóbb, két év alatt elkopó oldószeres festéket.
Megyeszerte felfestik a kerékpársávokat határoló sárga vonalakat, így tesznek többek között Móron, Bicskén és Lepsényben is. A 7-es, a 8-as, a 81-es és a 63-as főutak teljes megyei szakaszán újrafestik a burkolatjeleket; útzárakra nem, csak sebességkorlátozásra kell számítani, a festést végző járművet pedig előzés helyett jobbról, lassítva kell kikerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!