Bűnmegelőzés a Velencei-tónál, diákokkal

Agárd - A vízirendőrség épületében évek óta működik a szezonális bűnmegelőzési központ a Velencei-tónál. A fiatal állomány feladata a megelőzés.

Kovalcsik Katalin


A diákok gyalogosan, kerékpáron, motoron járják a tókörnyéket, segítve a bűnmegelőzést
Fotó: Lázár Lívia

Ha csupán a számokat nézzük, az idén a gárdonyi kapitányság  területén 215 bűncselekményben kellett intézkedniük az állomány tagjainak.  Tavaly ez a szám 167 volt. A látszólagos jelentős emelkedés annak az 50 rendbeli magánokirat hamisításnak szól,  amely  megnyomja a  számsort.  A gépkocsilopások száma csökkent,  kevesebb a feltörés is,  ám rosszabb a helyzet a betöréses lopások tekintetében, számuk növekedett. Sági János alezredes, kapitány elmondta, júniusban a tókörnyéken a bűnmegelőzésben  25 rendőrtiszti főiskolás segített az állomány tagjainak, de a Készenléti Rendőrségtől is érkezett  néhány tapasztalt rendőr. Júliusban a körmendi rendőrszakközép diákja töltik gyakorlatukat a központban, gyalogosan, kerékpáron járják a  tópartot, a strandokat, hogy segítségükre legyenek a strandolóknak. A középiskolások közt akad olyan leendő rendőr, aki tavaly is a tóparton teljesített szolgálatot. A helyzet úgy alakult,  hogy még elfogásban is volt része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!