Bicskei napok, kerek évfordulóval

Bicske - Kicsit számvetés és köszönet volt a megnyitó mindazoknak, akik életben tartották a harminc éven át mindig megrendezett Bicskei napokat.

Zsohár Melinda

Idén több kerek évfordulót is ünnepelnek a város kulturális, társadalmi és társasági eseményének számító rendezvényén. A három évtizedes folyamatosság önmagában is érték, emellett harmincéves a városi zeneiskola, tizenöt éves a helyi katolikus fenntartású Szent László Általános Iskola, s 130 éve alakult meg a Bicskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület.
 A péntek esti művelődési ház-béli megnyitón Tessely Zoltán polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik a három évtized alatt közreműködtek a Bicskei napok megrendezésében, vagy műveikkel, munkáikkal, s nem utolsósorban jelenlétükkel járultak hozzá rangossá válásához. Az alapítók közül  sokan még mindig jelen lehetnek, igaz, közülük számosan diákból, pályakezdő pedagógusból, ifjú muzsikusból, szárnyait bontogató képzőművészből érett alkotóvá, deres hajú, közismert közéleti személyiséggé, tanárrá, vezetővé váltak azóta.
A polgármester felsorolta az idei rendezvény programjait, mondván, a megjelentek adják tovább, milyen gazdag programkínálattal várnak itt mindenkit az elkövetkezendő napokban. A felgyorsult világban, az internet, s a gazdag kommunikációs lehetőségek közepette is jelentősége van annak, ha szájról szájra terjed egy hír, ha személyesen mondjuk el másoknak, hogy valamit szívből ajánlunk megtekintésre, meghallgatásra. A Bicskei napok híre is így terjedt el egyre messzebb, s mára rang szerepelni akár az előadók, akár a kiállítók, de a sportolók és bármely program résztvevői között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!