Beérett a Varkocs bunyósainak a gyümölcse

Székesfehérvár - Hatalmas sikert értek el az ökölvívó országos diákolimpiai döntőn a Varkocs György Box Club fiataljai: egy ezüst- és két bronzéremmel, a csapatok között a 4. helyen végeztek.

Matók János

Elégedett lehet Tóth Richárd, a Varkocs György Box Club elnöke, és Túrós Arnold vezetőedző, hiszen a Sárospatakon megrendezett országos diákolimpiai döntőn a klub eddigi legfényesebb sikerét érték el. A serdülő 65 kilós, a  kincsesbányai Kazinczy Ferenc Általános Iskola büszkesége, Pintér Dávid ezüst-, amíg a 44,5 kilós Lakatos Rajmund és a 48 kilós Serbán Henrik (mindketten a fehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói) egyaránt bronzérmet szerzett. Az már csak hab a tortán, hogy tették ezt több, mint 300 résztvevő között. A csapatversenyről már nem is szólva, hiszen a Varkocs úgy végzett a 4. helyen, hogy olyan tradícionális ökölvívó klubokat  előzött meg, mint például a Debrecen, és a Vasas.



Érthető, hogy a három fiatalt majd' szétvetette az öröm, amikor szerkesztőségünkben jártak, hogy életük első interjúját adják.
- Úgy érzem, hogy a döntőben  jobb voltam a riválisomnál, mindent megtettem a győzelemért, de sajnos a bírók másként látták. Jó érzés volt a döntőben bunyózni, végig űztem, hajtottam az ellenfelemet, ám az ezüstéremnek is nagyon örülök - mondta Pintér Dávid, aki bő másfél éve űzi a sportágat, s akinek az olasz-kanadai, a 2009-ben elhunyt Arturo Gatti a példaképe. Mert ő volt a profibox történelem legnagyobb harcosa, szó szerint.
- Az aranyra is esélyes voltam, de a döntőbe jutásért sajnos elszúrtam a meccset - közölte önkritikusan a 4 éve bunyózó Serbán Henrik. - Mert lógott a kezem, kissé elfáradtam. Így is nagyon örülök, hiszen a tavalyi diákolimpián kiestem, most viszont érmet szereztem. Szeretnék egyszer híres ökölvívó, válogatott  lenni, s kijutni a világversenyekre. Olyan híres, mint a példaképeim, Manny Pacquiao, és Erdei Zsolt. Sok edzés és kitartó szorgalom kell hozzá.
- Úgy érzem, hogy én is ott lehettem volna a döntőben, de végül az egri riválisomat hozták ki döntősnek. Ez még jobban megacéloz a jövőben, szívvel, lélekkel küzdök majd a ringben, mert eltökélt szándékom a válogatottság, az Európa-bajnoki részvétel. De így sem bánkódom, hiszen a bronz is szépen csillog - közölte mosolyogva Lakatos Rajmund.
Miközben a három fiatal beszélt, Túrós Arnold féltő mosollyal  figyelte őket, s csak néha szólt közbe, ha szükségét érezte. Tóth Richárddal együtt tudják, hogy a klub idősebb bunyósai, Márton, Gyakov, Szinável és Birgés után, itt az újabb, a feltörekvő generáció, akik a sportág iránti megfelelő alázattal még sokra vihetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!