Barátjánál bujkált a 14 éves lány, akit köröztek

Székesfehérvár - Egy férfinek meggylikőrre támadt gusztusa, s az italt fizetés nélkül akarta kivinni egy áruházból. Egy fiatal lányt eltűnés miatt körözött a rendőrség, ám kiderült: a barátjával volt, csak összevesztek, így hazament... Rendőrségi krónika a keddi napról.

feol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő szerdán közölte: a Balatoni úton a közlekedési járőrök kedden kora délután egy 21 éves, kerékpáros fehérvári férfivel szemben intézkedtek, akit megszondáztattak. A műszer 0,92 mg/l értéket mutatott, így a férfit légalkohol-mérő műszeres vizsgálatra állították elő. Az eljárás megindult vele szemben.

Délután három órakor a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Gyermekvédelmi Irodájáról érkezett arról bejelentés, hogy egy eltűnés miatt körözött 14 éves lány van náluk. Kiderült, hogy a fiatalkorú január 9-én hazament, majd gyámjával előre megbeszélt időpontra bement az irodába. A rendőrök onnan állították elő a kapitányságra, ahol a szülő jelenlétében megtörtént meghallgatása. Mint elmondta, a barátjával bujkált mindvégig, majd tegnapelőtt összeveszett vele és ezért hazament.

Ezután nem sokkal a Sárkeresztúri úton intézkedtek a járőrök egy 27 éves sárkeresztúri férfivel szemben, akiről igazoltatása során kiderült, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki ellene. A rendőrök így elfogták, majd előállították a férfit a kapitányságra, ahol a celldömölki kollégáktól érkezett megkeresés alapján gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően szabadon engedték.

A Farkasvermi úton lévő áruházból arról érkezett jelzés a rendőrségre, hogy egy tolvajt fogtak. A rendőrök előállították az 50 éves fehérvári férfit, aki 1 248 forint értékben egy meggylikőrt próbált fizetés nélkül kivinni az üzletből. A Forrónyom megindította vele szemben a szabálysértési eljárást, majd szabálysértési őrizetbe vette.        

Hajnali fél négy körül a Kiskút útján ellenőriztek a rendőrök egy 34 éves fehérvári és egy 27 éves sárbogárdi férfit. Az intézkedés során az autójukból szövetkesztyű, csavarhúzó, fogók, vágó szerszámok, lámpák, távcső, illetve egy fekete védőruházat került elő. Így a rendőrök elszámoltatás végett előállították őket a kapitányságra. Miután megtörtént kihallgatásuk, szabadon engedték őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!