A trükkös lopásoknak máskor van szezonja, vagy mégsem?

Székesfehérvár - Az utóbbi napokban sokan osztottak meg a legnagyobb közösségi oldalon egy fehérvári trükkös lopást. Megkérdeztük: tényleg olyan gyakoriak ezek, vagy csak sokan olvassuk?

MTI/AP


Az alábbi történet pár napja járja a Facebookot, sokan továbbadják azzal a figyelmeztetéssel, lám, jó lesz vigyázni. Dióhéjban: a fehérvári kórház parkolójából, délelőtt indult volna a bejegyzés írójának apja, amikor egy ismeretlen férfi letekertette vele az autó ablakát és egy csomag zoknit dobva az ülésre, pénzt kért érte. Mikor a vezető közölte, nem óhajt vásárolni, egy 12-13 év körüli gyerek állta el a kocsi útját, s csak a második gázfröccsre volt hajlandó utat engedni. A (majdnem) sértett a kocsi ajtajait  élve a gyanúperrel  bezárta, mert egy héttel korábban egy nőismerősét lopták meg hasonló módszerrel a Budai úti nagyáruház parkolójában. A szintén délelőtti esetben az autó ajtaján bekopogtató férfi a vasútállomás felől érdeklődött. Úgy tett, mint aki nem egészen érti, így a sértett végül is letekerte az ablakot és az anyósülésnek háttal részletesen elmagyarázta az útirányt. Eközben az ülésről egy kiskorú fiú elemelte a táskáját, nagyobb mennyiségű készpénzzel...
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Németh-Kész Mónika természetesen nem először hall ilyen esetről, a fentiekkel kapcsolatban azonban azt mondja, nem kaptak több bejelentést, mint egyébkor, mostanában nincs a trükkös lopásoknak szezonja. A rendőrség jó néhány esetben felhívta már különböző csatornákon keresztül a lakosság figyelmét (szóróanyagot is kiadott a megelőzésért), ne üljön fel a nagyáruházak, szolgáltatók veszélyes terepnek bizonyuló parkolóiban az autóablakon kopogtató ismeretleneknek, illetve ha szóba állnak ilyenekkel, legalább gondoskodjanak az ajtók előzetes bezárásáról, az értékek kéz ügyébe helyezéséről. Minden esetben legyenek zárva az elülső ajtók akkor, ha a csomagtartóba pakolunk, az eközben elkövetett lopás ugyanis mondhatni klasszikus, s mire észrevesszük, bottal üthetjük a tolvaj nyomát. A lopást azonnal jelentsük a rendőrségnek, javasolja a szóvivő, ne várjuk, míg rendezzük sorainkat, vagy végigtelefonáljuk ismerőseinket! Volt ugyanis, hogy az azonnal riasztott járőr le tudta fülelni a tolvajt a parkolóban, s mivel annak ideje sem volt a lopott pénzt elkölteni, a sértett kára megtérült.
Neki szerencséje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!