Találgatások a dunaújvárosi élményfürdő ügyében: Miért vonult ki ilyen hirtelen a debreceni cég?

Dunaújváros - Az élményfürdőből kurtán-furcsán távozó üzemeltető döntése sokakat meglepett. Számos találgatás látott napvilágot az üggyel kapcsolatban.

Szabó Szabolcs

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a debreceni illetőségű Hunép-Uniszol Zrt. hosszú távra tervez az élményfürdővel és más, helyben szerzett érdekeltségei miatt Dunaújvárossal is.

A zaklatott sorsú fürdőkomplexum június közepén nyitott újra. A tulajdonos CIB Csoport és a régi-új üzemeltető Hunép-Uniszol is elkötelezettnek tűnt a hosszú távú üzemeltetés mellett. Szeptember elsejével azonban ismét lakat került az élményfürdőre, a hír még az ott dolgozókat is váratlanul érte. A CIB lapunknak küldött rövid válaszában annyit közölt, hogy az üzemeltető kérésére bontották fel a bérleti szerződést.

A fürdőbezárás másnapján már az a hír terjedt a városban, hogy a Hunép-Uniszol visszaléphet az augusztusban átvett városi sportingatlanok üzemeltetésétől is.  Mindezekről szerettük volna megkérdezni Rácskai Józsefet, a cég vezérigazgatóját, ám nem kívánt reagálni felvetéseinkre, annyit azonban megígért, hogy a jövő hét elején részletes tájékoztatót ad ki a cég a történtekkel kapcsolatban.     

Számos találgatás látott napvilágot, amely a Hunép váratlan lépését hivatott magyarázni. Hivatalos indoklást egy forrásunk sem adott, ám sokan úgy vélik,  a háttérben  egy, a tervezett városi nagyberuházásokkal kapcsolatos előzetes döntés lehet. A Hunép-Uniszol anyavállalta, az a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. - amely Kelet-Magyarország egyik legnagyobb vállalkozása.

Várjuk a cég közleményét a közelmúltban történtekkel kapcsolatban. 

Visszatérő probléma: költséges csobbanás

A fürdő hosszú távú üzemeltetése az utóbbi években is problémás volt. A város még egy 2010. szeptemberében kötött megállapodás szerint két éven át bérelte volna a fürdőt, majd ezt követően meg is vásárolhatta volna az Aquantist, ha akarja. Nem akarta, hiszen a havi üzemeltetés 85-90 millió forintba került a városkasszának. Ezért tavaly nyáron a közgyűlés egyhangúan támogatta a szerződés megszüntetését. Így a CIB "visszavette" a fürdőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!