Világsztárok sora a VeszprémFesten

Budapest - George Benson, Miklósa Erika, a Buena Vista Social Club, Udvaros Dorottya, Matt Bianco - hazai és világsztárok sora lép fel az idei VeszprémFest koncertjein.

Osváth Sarolta

Július 13-22. között - immár kilencedik alkalommal - ismét a zene veszi át a főszerepet Veszprémben, amihez ezúttal jazzt és borkóstolót is kínálnak.
 
- A tavaly Kiváló művészeti fesztivál címmel kitüntetett rendezvény az elmúlt évek alatt része lett a város életének, hozzátartozik Veszprém imázsához  - hangsúlyozta Porga Gyula polgármester a hétfői sajtótájékoztatón. A fesztivál népszerűsége évről évre nő, ez főként a műsor hagyományainak és ugyanakkor az innovációnak köszönhető  mondta. 


 
- A rendezvénysorozat három fő helyszínen zajlik  - tájékoztatott Mészáros Zoltán, a Veszprémi Ünnepi Játékok Kft. ügyvezető igazgatója -, a Szentháromság téren felállított nagyszínpadon (eső esetén a Veszprém Arénában); a gyönyörűen felújított jezsuita kolostorban és az Óváros téren. A fesztivált július 18-án a tízszeres Grammy-díjas amerikai gitárművész, George Benson nyitja, másnap kettős koncerttel várja az acid jazz, a funky, a soul és a popzene rajongóit az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco.

Péntek este igazi kubai örömzenét hallhatunk a legendás Orquesta Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo előadásában. A komolyzene kedvelői Donizetti Don Pasquale című vígoperáját élvezhetik a különleges díszletek között, Ruggero Raimondi és Miklósa Erika, Kálmán Péter főszereplésével, Káel Csaba rendezésében.

A nulladik napon Geszti Péter Gringo Sztár zenekara a Jazz+Az egykori énekes szólistáival lép fel. A fesztivál kísérő rendezvénye július 17-21. között a Dívák a kolostorban című sorozat, amelyben Udvaros Dorottyát, Szulák Andreát, Zsédát, Miklósa Erikát és Palya Beát hallhatjuk.

 

A Rozé-, rizling- és jazz- napok - a fesztivál másik kísérőrendezvényeként július 13-22. között az Óváros téren - belépőjegy nélkül látogatható. A Balaton környéki borászatok és gasztronómia bemutatóit a hazai jazzélet fiatal egyéniségei töltik meg zenével és jó hangulattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!