Várólistán a DPASE - Döntést július harmadikára ígértek

Dunaújváros - A Magyar Labdarúgó Szövetség huszonnyolc klub, illetve sportszervezet nevezését fogadta el a 2012/2013-as másodosztályú labdarúgó-bajnokságra.

Gróf András

Az indulók között találhatjuk a BKV Előrét, a Baját és a Kozármislenyt, akik az előző idényben komoly anyagi nehézséggel küzdöttek, és a jövőjük is erősen bizonytalan volt. Egyelőre kérdéses az NB III-as feljutók közül az Érd, a Dunaharaszti indulása,valamint az elmúlt idényben az NB II Nyugati csoportjában szereplő Videoton Pukás Akadémia gárdájának a szereplése. A sportszervezetek sorsáról július harmadikán születik döntés.

A Dunaújváros PASE ügyvezetője, Sztanó Miklós a klub indulási esélyeiről a következőket mondta.

- Az egyesület rendelkezik a másodosztályhoz szükséges klublicensszel, de az érvényben lévő szabályok szerint az NB III-ra kellet leadnunk a nevezésünket. Várjuk, hogy esetleg felkérjenek minket az NB II-ben való indulásra.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy Sitku Illés személyében újabb csatárral bővült a játékoskeret. Az 1978-as születésű játékos Tatabányáról érkezett, de korábban több NB I-es csapatban is megfordult, így például Újpesten és a Videotonban is. Utóbbi egyesületnél tagja volt a 2006-ban bronzérmet és Magyar Kupát nyert csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!