Üzemeltetőt vált a dunaújvárosi szabadstrand

Dunaújváros - Az élményfürdő korábbi üzemeltetője működteti ezen a nyáron a Szalki-szigeti szabadstrandot (is?).

Szabó Szabolcs

A naptár szerint május elseje a strandszezon kezdete. A város bő kínálattal rendelkezik. Kérdés, hogy  a következő hónap elején, hol is merülhetünk majd a hűs habokba...?

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy a közeljövőben ismét kinyithat a nyári szezonra a tavaly októberben bezárt Aquantis élményfürdő. A létesítmény honlapján olvasható közlemény szerint a vissza nem váltott bérletek 2012. május 1-től újra felhasználhatók az Aquantis Wellness és Gyógyászati Központban. A fürdő ügyében a tulajdonosi jogokat gyakorló CIB Csoport lapunknak későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

A város szabadstrandja a Szalki-szigeten várhatóan június 15-én nyit. Az üzemeltetést ezúttal a debreceni illetőségű Hunép-Uniszol Zrt.-re bízták.

A Hunép-Uniszol neve az Aquantis élményfürdő ügyében ismerős lehet olvasóinknak. Lapunk 2008., szeptember tizenegyedikei számában jelezte, vélhetően a  HUNÉP-Uniszol Szolgáltató és Építőipari Kft., és a Debreceni Hőszolgáltató Szerviz Kft. által létrehozott konzorcium üzemeltetheti a dunaújvárosi élményfürdőt.  Így is lett. A debreceni illetőségű cég most a város egyik legkedveltebb fürdőhelyén próbálkozhat újra.

A szabadstrand rehabilitációját követően először a helyi uszoda igazgatta a szabad fürdőhelyet, majd tavaly már a DVG Zrt. gondozásában látogathattuk újra az ingyenes nyaralóbázist.

A város másik vizes centruma, a Fabó Éva Sportuszoda  amely  a fürdő megnyitása után is tartotta pozícióit  információink szerint teljes kínálattal várja közönségét az új  fürdőszezonban is.

Azzal a kérdéssel is megkerestük az Aquantis élményfürdő tulajdonosát, hogy a következő idényben mely cég gyakorolhatja majd az üzemeltetési jogokat  e kérdésben is a közeljövőben ígért választ a tulajdonos képviselője  a DH-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!