Orvhalászokat fogtak a Vidámparki-tónál

Székesfehérvár - Figyelőszolgálat révén buktattak le orvhalászokat hétfő éjjel a Vidámparki-tónál - közölte a rendőrség. A két tettes 45 ezer forint értékben akart illegálisan halakhoz jutni.

feol.hu

Hétfőn este fél tíz tájban egy fiatalember hívta fel a portyázó halőrök figyelmét arra, hogy valaki hálót helyezett ki a Vidámparki-tóba. A halőrök körbejárták a tavat, de a bejelentő által említett hálón, illetve tükörhálón kívül többet nem találtak. Ezután figyelőszolgálatot szerveztek a szolgálatban lévő járőrök közreműködésével annak kiderítésére, ki helyezte el a tóban a hálókat.

Hajnali fél három körül egy kerékpáros és egy gyalogos férfi érkezett, hátukon táskával. Amint a kétszer ötven méter hálót kezdték kiemelni, megjelentek a közelben figyelő halőrök. Értesítésükre a járőrök is több irányból indultak. Az orvhalászok közül az egyik menekülőre fogta, de a halőrök elkapták és mindkettejüket visszatartották a rendőrök odaérkezéséig.

A hálókban összesen 23 ponty, valamint amúr és süllő volt. A halak közül kettő elpusztult, a többit, miután megszámolták és darabszámukat rögzítették, visszaengedték a tóba. Az elsődleges becslés szerint a két férfi által ellopni akart halak értéke 45 ezer forint körül van.

Az orvhalászokat előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatásukat követően szabálysértési őrizetbe vételükről döntött hatóság – tájékoztatott szerdán R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi  szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!