Késsel fenyegetett a sportcipőért, de lebukott a fiatal rabló

Székesfehérvár - A márkás sportcipő tetszett meg annak a rablónak, aki fényes nappal, az utcán, késsel szerezte meg az áhított lábbelit a sértettől. Igen ám, csakhogy nagy balfácánnak bizonyult az illető, mivel otthagyta a levetett saját cipőjét, ami aztán nyomra vezette a rendőröket...

feol.hu

Csütörtökön délelőtt egy fiatal férfi elegyedett szóba kortársával Székesfehérváron a Sütő utca - Petőfi park sarkánál. A beszélgetés egy idő után a megszólított márkás sportcipőjére terelődött. Az ismeretlen fiatal, hogy megszerezze azt, kést rántott. A rendőröket a helyszínen hagyott cipője vezette nyomra - tudtuk meg pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

Késő délelőtt érkezett a bejelentés a 17 éves sértett édesanyjától, mi szerint fiát kirabolta egy idegen a Sütő utca - Petőfi park sarkánál. A fiútól késsel való fenyegetés közben a lábán lévő márkás sportcipőt követelte a tettes, majd amikor megszerezte azt, a saját pár cipőjét hátra hagyva elmenekült. A bejelentés nyomán helyszínre küldött járőrök adatgyűjtésbe kezdtek a környéken, a bűnügyi technikusok e közben leszemlézték a hátrahagyott cipőt. A kapott személyleírás alapján összeállított fényképes felismertetés során sikerült azonosítani az elkövetőt. A fényképen, ami a feltételezett 18 éves elkövetőről néhány nappal ez előtt, általa elkövetett lopás kísérlet apropója miatt a rabosítás során készült, épp az a cipő volt látható a lábán, amit a csütörtöki rablás alkalmával hátra hagyott.

A 18 éves férfit a városban fogták el a járőrök. A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra történt előállítását követően felfegyverkezve elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatása során tagadott, és azzal védekezett, hogy a cipőt úgy vásárolta egy általa ismert fiútól, akinek pénzre volt szüksége. A rablás miatt indított büntetőeljárást, a gyanúsított bűnügyi őrizetbe vétele mellett tovább folytatják a székesfehérvári nyomozók.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!