Józsa néni százhat éves

Dunaújváros - Az idén százhat esztendős Nagy Józsefnét, Józsa nénit köszöntötték a város vezetői a születésnapján. A szépkorú hölgy mindig vidám, nótás kedvű.

Körmendi Erzsébet

Józsa néni fogalomnak számít a József Attila utcában. Az első kellemes tavaszi napokon kiül az épület elé egy székre, beszélget az arra járókkal, és verseket szaval, énekelget,  a népdalok, sanzonok egyaránt a kedvencei. A menye, Nagy Ferencné meséli, hogy együtt főznek a mamával minden hétvégén, dalolnak közben  a házbeliek megállnak az ajtójuk előtt és hallgatják a kiszűrődő nótákat.

Mi a hosszú élet titka? Józsa néni egyetlen szem gyógyszert nem szed, attól csak meghalni lehet, mondja a körzeti orvosnak. A rendszeresség, valamint  a napi ötszöri étkezés   de csak mértékkel  biztos sokat számít. A derűlátás szintén lételeleme: a szépkorú hölgy a bajt is próbálja viccelődéssel, nevetve elütni, sokat mesél, és leginkább azt hangsúlyozza, legfontosabb dolog az életben a családon belüli megértés és szeretet.

Az ünnepelt örül minden apróságnak, a virág a kedvence, a tegnapi ünnepségen ölelte és ringatta a csokrot, amit Gombos István alpolgármestertől kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!