Lemondott a jobbikos Gál Péter, de továbbra is Fehérvárért kíván tevékenykedni

Székesfehérvár - Úgy érzi, csúsztatásokkal volt tele az a "vádirat", ami alapján tavaly a Jobbikból kizárták. Egyelőre civilként, de továbbra is szeretne a város fejlesztése érdekében dolgozni.

Házi Péter

Mint Gál Péter, a városi képviselőtestület tagja a mai közgyűlésen bejelentette,  szerdán levélben kérte Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől a párttagságának megszüntetését, a hónap végével pedig visszaadja a Jobbik listavezetőjeként szerzett városi közgyűlési mandátumát is.
- Lemondásom oka, hogy  úgy látom, az általam képviselt lokálpatriotizmus és építő jellegű várospolitika nem egyeztethető össze a Jobbiknak azzal az arculatával, amit Vona Gábor elképzel. Számomra mindig is Székesfehérvár volt az első, a jövőben is a városért  kívánok tevékenykedni - mondta lapunk kérdésére a képviselő, akit tavaly ősszel zártak ki a Jobbik fehérvári alapszervezetéből.
- A kizárásom akkori indokaként is azt vetették a szememre, hogy  a város érdekeit a párt érdekei elé helyezem. A "vádirat", ami alapján kizártak, véleményem szerint tele van csúsztatással, ráadásul ezeket cáfoltam a Jobbik országos elnökének, de erre semmilyen reakció nem érkezett. Meglátom, milyen módon lesz lehetőségen beépülni a városi civil szervezetek működésébe: szeretnék részt venni a város fejlesztésében, ha erre valamilyen felkérést kapok, azt megfontolom - összegezte a képviselő.


Az ügyben megkerestük Mező Balázst, a Jobbik városi elnökét, hogy megtudjuk, mik voltak a  kizárás okai, illetve, hogy várhatóan ki kerülhet be a közgyűlésbe a Jobbik képviseletében, de a városi elnök annyit mondott, várhatóan sajtótájékoztatón ismertetik majd az álláspontjukat.
A listán egyébként Kummer Ákos követi Gál Pétert, ám az nem automatikus, hogy a második helyen lévő jelölt kerül be a közgyűlésbe, a személyről ugyanis  az adott párt dönthet, a választási listán szerepelt  személyek közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!