A kiesés szélén: hazai jégen kapott ki a Fehérvár

Székesfehérvár - A tűzzel játszott és megégette magát a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata kedden az EBEL negyeddöntőjének 5. mérkőzésén, amelyen a Ljubljana győzött, és 3-2-re vezet a sorozatban.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV19-Olimpija Ljubljana 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Székesfehérvár, 3500 néző. Vezette: Graber, Potocan, Widmann, Zehenthoffer (osztrákok)

Fehérvár: MUNRO - Horváth, Durco, Sofron, Vas M., Ladányi (1) - DaCosta, Pratt, Mihály 1, Ryan, Klassen (1) - Láda, Sille, Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. - Hetényi p. Orbán, Benk, Johansson, Magosi. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Ljubljana: LAMOUREUX - Sminov, Cvetek, Sefic, Golicic, Ograjensek - DERVARIC (1), Cole, E. PANCE 1, McBride, Verlic - Fraser, Vedlin, TAYLOR 1 (1), Music (1), HUGHES (1) - Groznik, Rezek, Boh (kapus). Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Kiállítások:6, illetve 12 perc.

Valami nem volt rendben, valami lógott a levegőben...

Bár a kezdésre megtelt a csarnok, kissé hangulattalan maradt az aréna. Talán az albás drukkereket is elaltatta egy picit a sorozatban eddig aratott két fölényes hazai győzelem, no meg az Olimpija hányattatásai a rengeteg sérültjük miatt. Az azonban jelzésértékű volt a szlovénok részéről, hogy már hétfőn megérkeztek Székesfehérvárra, hogy pihentebben, frissebben kezdjék a sorozat ötödik meccsét, mint a korábbi két alkalommal.

Valami nem volt rendben, valami lógott a levegőben...

Az első korongejtést megelőzően elromlott az eredményjelző, három-négy percet csúszott a kezdés, aztán a második perc végén újra elsötétült a tábla, ismét kényszerszünet következett. Pedig nem kezdett rosszul a Volán, sokkal többet támadott ellenfelénél, a védekezésre berendezkedő ljubljanaiak viszont szinte az első támadásukból gólt szereztek Taylor révén a hetedik percben, 0-1. Próbálkozott a hazai csapat, de előnyben sem ment a góllövés, ekkor úgy tűnt, az Olimpija kihúzná ezzel az eredménnyel a meccset.

Valami nem volt rendben, valami lógott a levegőben...

A második harmadban már mezőnyfölényét is elvesztette a Sapa, kicsit aggódtunk Jamie Fraser kapuvasánál, nagyon, amikor a Volán a kettős emberelőnyt sem tudta kihasználni, görcsös, kapkodó volt a házigazda, aztán a 38. percben megcsillant a reménysugár, Chad Klassent lökte rá Brad Cole Jean-Phillipe Lamoureux kapusra, akit ezután hordágyon vittek le a jégről, jött Matic Boh, aki eddig három alatt nem úszta meg Fehérváron.

Valami nem volt rendben, valami lógott a levegőben, konkrétan a hazai vereség...

A fehérváriak szinte nem is tesztelték a cserekapust, bezzeg az Olimpija: Erik Pance révén újra gólt szerzett a vendég, 0-2. Érezni lehetett, ennek a meccsnek vége van, Mihály Árpád hiába szépített a hajrában, az Olimpija jutott meccslabdához, csütörtökön hazai jégen a továbbjutásért játszhat. A Fehérvár nehéz helyzetbe került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!