Pártfogoltaknak segítenek az újrakezdésben (frissítve)

Székesfehérvár - Vissza a jövőbe! címmel indulhat hamarosan komplex program Fejér megyében, pártfogoltak részére. Erről is szó volt egy mai konferencián.

Kocsis Noémi

A mintegy 42 millió forintos támogatású, 18 hónapig tartó programba bekerülőket hamarosan kiválasztják - hangzott el csütörtökön a Fehérvári Civil Központban. A tanácskozás  résztvevői arról is képet kaphattak, hogy társadalmunk inkább büntetéscentrikus hozzáállású, aki egyszer megbotlik, annak igen nehéz a visszatérés,  például a munkaerőpiacra. Az előítéletek csökkentésére is fókuszáló program helyi szakmai terve elkészült, ennek értelmében négy kijelölt mentor segítségével térhetnek vissza a társadalom peremére szorultak - elsősorban fiatal felnőtt pártfogoltak, lakásotthonban élők, tartási kötelezettségük teljesítésével ellehetetlenült felnőttek, illetve roma nők - a munkába, korábbi közösségükbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!