Konyhatündér a világhálóról

Székesfehérvár - Öt éve még főzni is alig főzött, ma pedig az ország egyik legnépszerűbb gasztrobloggere. Török-Bognár Renáta mégis „egyszerű fehérvári lány” szeretne maradni.

Kocsis Noémi

 Akármihez nyúl, azt  - korunk népszerű kifejezésével - azonnal lájkolják. Török-Bognár Renátáról ugyanis leginkább a világhálón lehet tudni, lévén az ismert magyar gasztrobloggerek egyike. Fotózásra, főzni hívják, egy neves honi lakberendezési magazinban állandó rovatot vezet. Lehuppan velem szemben a kávézóban, belekortyol kapuccsínójába és szinte elpirul. Lehet, hogy titka a rátermettsége mellett éppen a szerénysége?


- Valóban alig hiszem el, hogy mindez megtörténik velem, hiszen pusztán a saját és az ismerőseim szórakoztatására indult a blog, sosem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle - mosolyog a még csak húszas évei közepén járó Reni, s bevallja: tiniként nem nagyon forgolódott a mama köténye mellett a konyhában. Mikor viszont fiatalon, néhány éve férjhez ment, és saját háztartása lett, egyszerűen bement a konyhájába és nekilátott. Receptjei korábbi olaszországi utazásokból, például a nászútjukon tapasztaltakból erednek.
- Olaszország déli részén, a legkisebb városkában jártunk, s annyira ízlettek a fogások, hogy bár nem beszélem a nyelvet, elkértem a recepteket. Az olaszok hihetetlenül nyitottak, beengedtek a konyhákba, megmutatták az alapanyagokat, eljárásokat.
Mikor Reni elkezdte inspirációit közölni a neten, alig 200 honi főzőcskenapló létezett, ma közel 1500 működik. Közülük is kitűnik azonban az övé, az Élet napos oldala, szívélyes hangulatú bejegyzéseivel, őszinte hangvételével, megkapó fotóival. Reni ugyanis manapság sem észt, csak tapasztalatokat oszt, s örül, ha a marhapörköltre kattintanak az oldal látogatói, ha nem csak az itáliai fogásokat keresik. Néhány éve fotóz komolyabban, jelenleg - felkérésre -  egy szakácskönyv fotóanyagán dolgozik.
- Én magam bizony nem főzök mindennap, néha szeretünk csak egyszerűen szendvicset enni vacsorára. Kedvenc étel? A férjem gyakran kéri, hogy csináljak paradicsomos húsgombócot, én pedig - bevallom - édesszájú vagyok, úgyhogy egy jó tiramisunak nem tudnék ellenállni...

Reni blogja ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!