Ismét igazgatójelölteket hallgatnak meg a Vörösmarty Színházban

Székesfehérvár - Szerdán a Vörösmarty Színház közalkalmazottjai előtt beszélnek terveikről az igazgatói posztra pályázók. A múlt héten hallgatta meg őket a szakmai előkészítő bizottság.

Szabó Zoltán

Ezúttal kilencen pályáztak  a teátrum igazgatói posztjára  a megszabott határidőre: Buch Tibor, Frigyesi András, Harsányi Gábor, Kiss László, Kuna Károly, Pesty Nagy Kati, Szabó Károly, Szűcs Gábor, Teklesz Zsuzsanna.  Az előzményekhez tartozik,  hogy tavaly áprilisban a fehérvári önkormányzat megvonta bizalmát a korábbi igazgatótól, Vasvári Csabától.   Az új vezető megbízatásáig igazgatóhelyettesként, majd megbízott igazgatóként  Quintus Konrád vezette és vezeti a színházat.  Vasvári távozása után pályázatot  írtak ki a posztra,  a   választás azonban eredménytelen maradt, mert az öt jelöltből   szeptember 7-én senki nem kapta meg a szükséges számú szavazatot  a közgyűlésen. Újra pályázatot írtak  ki.
A mostani  forduló  jelöltjeit  az elmúlt héten, csütörtökön hallgatta meg a szakmai előkészítő bizottság, és értékelte a pályázatokat. Hatan támogatták Pesty Nagy Kati  elképzeléseit, öten Szabó Károlyét,  három szavazatot kapott Teklesz Zsuzsa,  és egyet-egyet Frigyesi  András, illetve Kuna Károly. 
Ma  a leginkább érintettek, a színház dolgozói, közalkalmazottjai  előtt "lépnek fel" a pályázók. Kérdés, milyen eredménnyel, és számít-e majd  valamit a színháziak véleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!