Hol tart a vidámpark ügye?

Székesfehérvár - A tervtanács még 2010-ben hagyta jóvá a volt vidámpark területére tervezett, a környezetbe illő, 120 szobás hotel terveit. A területen azóta sem történt sok minden.

Házi Péter

"Háromszázmilió forintért vásárolja meg az Euréka Park Kft. az egykori vidámpark jelentős részét, ahol ötmilliárdos költséggel sportcentrumot hoz létre egy hozzá kapcsolódó hotellel." - írtuk éppen öt évvel ezelőtt. Azóta a területen elbontották az egykori  játékok maradványait,  és a betondarabok is kikerültek a földből, ám ezenkívül más nem nagyon történt. A befolyt pénzből az  elképzelések szerint játszópark épült volna a város tulajdonában maradt részen.
A körzet akkori  képviselője, Knizse Gyula azt javasolta, a Királyi séta-projekt keretében használják fel a pénzt, így egy komplex játszóparkot lehet létrehozni. Mint azóta tudjuk, a Királyi sétát  érthető okokból  lefújták,  így a területre tervezett fejlesztés sem valósult meg. Az eladott részt  2008 közepén továbbadta az Euréka Park Kft. a Wing Zrt.-nek. A cég 2008 végén a fehérvári városházán tartott sajtótájékoztatót, ahol Fürjes Balázs vezérigazgató-helyettes elmondta:  áttervezik a  fejlesztést, egy kétszáz fő befogadására alkalmas konferenciaközpontot és a hozzá kapcsolódó 120-140 szobás szállodát kívánnak létrehozni, több milliárd forintos beruházással.
A fehérvári tervtanács - mint Páli Zsuzsanna főépítésztől megtudtuk - három alkalommal véleményezte a terveket, végül  a környezetbe illő, földszint plusz négyszintes épület tervét fogadták el, s a parkolási szükséglet jelentős részét is  saját területen belül oldják meg, a  tó körbejárhatósága  megmarad.
Mátray Csenge, a Wing  marketingkommunikációs vezetője nem tudott aktuális hírrel szolgálni a fejlesztéssel kapcsolatban.  Kérdésünkre annyit mondott, a projekt   fontos lépése a finanszírozás megteremtése, ami jelen gazdasági körülmények között elhúzódó feladat lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!