Tiszta vizet! Fehérvári filmes szpotja a legjobb tíz között a klímakonferencián

Székesfehérvár - Még javában tart Dél-Afrikában az aktuális klímakonferencia, amelynek helyszíne Durban, s amelyre környezetvédelmi témájú szpotokkal lehetett nevezni. A korábbi filmes sikereket elkönyvelő fehérvári Vadócz Péter kisfilmjét is beválasztották a legjobb tíz közé.

Bokros Judit

A rövid és hatásos film arra hívja föl a figyelmet: figyeljünk jobban vizeink tisztaságára. Az egyszerű, de nagyszerű és a szervezők tetszését is kiváltó ötlet körülbelül két hónapja fogalmazódott meg Péter fejében - tudtuk meg a filmestől, aki mindig vadászik az aktuális megmutatkozási lehetőségekre. Így akadt rá a klímakonferencia felhívására, s rögtön elkezdett járni az agya, majd a megszületett ötletet küldte el a pályázati kiírásra.
A siker nem maradt el: a világ különböző tájáról nevező, számos alkotó terve közül Péteré lett az egyik kiválasztott, így nekiállhatott a megvalósításnak.

- Erre az elmúlt másfél hónapban került sor, s a végeredményt, a Clear Water című szpotot a nemrég kezdődött klímakonferenciával párhuzamosan kezdték bemutatni. A lényeg, hogy minél többen nézzék meg és szavazzanak a filmre, ez utóbbit a lájkolás révén tehetik meg február elejéig - mondja Péter, aki azt is hozzátette: a szervezők közbenjárására két londoni marketingszakértő intézi, hogy a szpot minél több fórumra eljusson,minél többen lássák.

 A filmek terjesztésének célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mit tehetnek ők a mindennapokban saját környezetük védelme érdekében.

Az alkotó egyik célja pedig nyilván az, hogy minél többen lájkolják a filmjét, úgyhogy akinek tetszik, az ne késlekedjen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!