Szép jelen, szép csillag - adventi kiállítás az MMK-ban

Székesfehérvár - Ma megnyílt a hagyományos adventi tárlat a Megyei Művelődési Központ-Művészetek Házában. Az idén három megyéből érkeztek kézműves munkák.

Gábor Gina

A kiállítók többsége Fejér megyei, de akadt alkotó, aki Veszprém illetve Győr-Soporon megyéből pályázott munkájával. Az alkotásokat  zsűri válogatta a tárlatra, és ugyancsak szakértők döntöttek arról, ki nyerte az először meghirdetett Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt című karácsonyfadísz-pályázatot.

A karácsonyfadísz-pályázatot először hirdette meg a Megyei Művelődési Központ, de  ahogy azt a ház munkatársától, a kiállítás főszervezőjétől  Komendó Gabriellától megtudtuk,  az idén még  mindössze nyolc felnőttmunka érkezett. Jövőre szeretnék jobban ösztönözni a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a díszek készítésére. Ám rendkívül igényes munkákat láttunk a tárlatra  feldíszített két fenyőfán.  A  zsűri a díjat Gonda Emmának és Sevalla Zsuzsának ítélte oda: szellemes, papírból kivágott és csillámló fonallal kreatívan dekorált  díszeik olyan hatást keltenek, mintha leheletfinom csipkéből készültek volna...
Érdekesség, hogy az idei adventi tárlaton  rendkívül sok a szebbnél szebb hímzés, de persze gyönyörködhetünk csodálatos, koszorú mintával szőtt asztalterítőben  - ami akár az ünnepi asztal dísze lehetne - no és hozzáillő szép fazekasmunkákban (étkészletben), nagyszerű festett bútorokban, adventi ajtókopogtatóban, mézeskalács-figurákban, mívesen elkészített ostorokban egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!