Partihangulat otthon ötletes, egyszerű szilveszteri díszekkel

Székesfehérvár - Ha már nyakunkon a házibuli, ideje elkészíteni a díszeket, hogy egy kis partihangulatot csempésszünk otthonunkba. Két nagyon egyszerű, de mutatós díszt ajánlok.

Kovácsné Hamberger Brigitta

Az első dísz elkészítéséhez vágunk 7 papírcsíkot egy régebbi Fejér Megyei Hírlapból. (Persze, csak ha nem sajnáljuk feláldozni  a célra...)  Kettőt meghagyunk hosszúra, a következő kettőből levágunk körülbelül 2 centimétert, az azután  következő kettőből még további 2 centit az utolsóból még 2 centit, ahogy az első fotón  látjuk. A legrövidebbet középre fogjuk, és mindkét oldalához hosszúságuk szerint, emelkedő sorrendben hozzáfogunk egy-egy csíkot, majd tűzőgéppel rögzítjük (a fenti,  2. számú fotó). A másik végét is összefogjuk,  letűzzük, ezzel kész is az egyik díszünk (a fenti 3. fotón látható).


A másik díszhez - a papírvirághoz -  nyolc egyforma papírcsíkot összefogunk, középen tűzőgéppel rögzítjük (az első kép szerint)  majd fogjuk az első csíkot, a közepéig visszahajtjuk, egy kis cellux-szal rögzítjük, majd a másodikat is visszahajtjuk, rögzítjük, és így tovább (2. fotó). Ha körbeértünk, kész a papírvirág. Damillal a csillárra akaszthatjuk a díszeket, de akár sorba is lehet kötni valamennyit...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!