Mikulásfutás, gyűjtéssel

Sárbogárd - A nagykövet a vajdasági Martonoson élő beteg kislánynak, Dávid Kittinek gyűjt adományokat amerre megfordul, ahova hívják.

V. Varga József

Kovács István idei országos és határon túli mikulásfutása Daruszentmiklósról indult november 8-án. A lappföldi télapó, Joulupukki futó nagykövete iskolákba, óvodákba látogat el karácsonyig tartó akcióján: együtt kocog a gyerekekkel, naplóba gyűjti kívánságaikat, rajzaikat, üzeneteiket. A fáradhatatlan maratonfutó missziója fölött védnökséget vállalt Czene Attila, sportért felelős államtitkár. Várhatóan harmincöt-negyven helyszínre jut el az ünnepekig a mezőfalvi maratonfutó és programszervező. Kovács István tegnap Cecén járt, ma  Székesfehérvár, szombaton pedig Tatabánya következik a sorban. A mikulásfutó december 5-én délelőtt az egyik dunaújvárosi óvodába látogat el, majd délután Sárbogárdon vizitál. Információnk szerint Sükösd Tamás polgármester is együtt kocog majd a gyerekekkel. Másnap azután  Alsószentiván és Lajoskomárom a célállomás, december 7-én Nagylók, 8-án pedig a sárszentmiklósi iskola jön a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!