Korlátok nélkül szárnyalni - Lélektánc a színházban

Székesfehérvár - Rendhagyó előadást láthat az, aki szombaton este elmegy a Vörösmarty Színházba, és megnézi a Bozsik Yvett Társulat előadását, amelyben fogyatékos és ép emberek "beszélnek" a tánc nyelvén. Az apropó a Fogyatékos emberek világnapja.

feol.hu

December 3-a a Fogyatékos emberek világnapja, amikor több figyelem irányul minden sérült emberre a magyar társadalomban is.

Ez alkalomból a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány szervezésében rendezik meg az Együtt másokért című gálaestet szombaton 19 órakor a Vörösmarty Színházban. Az eseményt az önkormányzat is támogatja, a városvezetést Róth Péter alpolgármester képviseli és jelen lesz Bernáth Ildikó miniszteri biztos is.  A gálaest védnökei Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás megyei közgyűlési elnöke és Spányi Antal megyéspüspök.

A fogyatékkal élő emberek életének megkönnyítéséért küzdő alapítvány a művészet eszközeivel kíván hozzájárulni a társadalmi szemléletformáláshoz.

Az est során bemutatják a Bozsik Yvette Társulat  Lélektánc című előadását. Ebben ép mozgásúak és mozgássérültek találkozhatnak felfedezés és kutatás, egymástól és egymás segítségével való tanulás céljából annak érdekében, hogy újraéljék egymásról alkotott nézeteiket, előítéleteiket. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében készült, létrehozását a Mozgássérültek Állami Intézete segítette. A Lélektánc előadással Bozsik Yvette nem szánalmat és sajnálatot akar ébreszteni a nézőkben, hanem meg akarja mutatni, hogy az emberi test és természet korlátok nélkül tud szárnyalni.

Azok, akik megnézik az előadást, egy különleges kulturális produkció élményével gazdagodnak.

A helyszínen az érdeklődők megtekinthetik a Rajczy Mátyás munkáiból nyílt fotókiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!