Újabb kötetek, programok a Városi Könyvtárban

Székesfehérvár - A Márai-programnak köszönhető anyagi támogatásnak köszönhetően szerezhetett be háromszáznál több könyvet a Városi Könyvtár. A tagintézmények a következő időszakra is hasznos, érdekes programokat kínálnak.

feol.hu

A Nemzeti Kulturális Alap 2011. első negyedévében hirdette meg a Márai-programot, melynek célja, hogy a magyar könyvpiacon megjelenő értékes művek a könyvtárakon keresztül eljussanak az olvasókhoz. A szakbizottságok által összeállított szépirodalmi listára költészeti, drámai, prózai és esszékötetek, gyermekkönyvek, ifjúsági és egyéb besorolású kiadványok kerültek. A tényirodalmi listában megtalálhatóak társadalomtudományi, természettudományi, gyerek- és ifjúsági, illetve egyéb kiadványok. A listából a székesfehérvári Városi Könyvtár 900 ezer forint értékben válogathatott műveket, melyek nem feltétlenül a legújabb megjelenések, de az olvasók érdeklődésére mindenképpen számíthatnak. Ebből az összegből 196 darab szépirodalmi és 128 darab szakirodalmi könyvvel lett gazdagabb az intézmény. A Márai-csomag könyveinek feldolgozása folyamatos, nagy részük már megtalálható a Városi Könyvtár tagkönyvtáraiban.  

A Budai úti tagintézmény októberben indította el Fischer Imre kineziológus, pszichológus beszélgetés-sorozatát Magunkról – őszintén címmel. A program azok érdeklődésére tarthat számot, akik élethelyzeteik megértésére, megoldásaira keresnek válaszokat. A november 11-én, pénteken 18 órakor kezdődő előadást Krízis: válság vagy fordulat? mottóval rendezik meg. A sorozat jövő év májusáig tart, a havi egy alkalommal jelentkező előadások alkalmával szó lesz még a hétköznapokról, az ünnepekről, a babonákról, a véletlen hatalmáról, a tavasz erejéről és sok egyéb másról.

Ismét készül hagyományos szépkiejtési és prózamondó versenyére a Városi Könyvtár Sziget Utcai Tagkönyvtára. A megmérettetésre az általános iskolák 3. és 4. osztályosainak jelentkezését várják november 18-ig. A gyerekek Lázár Ervin műveiből készülhetnek, a legjobban szereplők könyvjutalmat kapnak. A versenyre november 21-én, 14.00 órától kerül sor az intézményben.

Nem maradnak gazdátlanok a Városi Könyvtár feleslegessé vált kiadványai. A Budai Úti Központi Könyvtárban kedvezményes könyvvásárt tartanak december 8-a és 10-e között, az érdeklődők regények, gyermek- és ifjúsági könyvek, ismeretterjesztő és szakkönyvek közül válogathatnak. A vásár csütörtökön és pénteken 10-től 18 óráig, szombaton pedig 10 órától 16 óráig tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!