Ötlettár: hogyan készül a tölcséres angyal?

Székesfehérvár - Tóthné Albrecht Anikó foltvarró, játékkészítő remek tippet adott arra, miként készítsünk kedves figurát.

Gábor Gina

Drága ajándék helyett egymagunk is készíthetünk szeretteinknek meglepetéseket.
Tölcséres figurát - például angyalt - varrhatunk maradék textilből. Két egyforma négyzetet szabunk ki, a két textil közé pedig vatelint teszünk, és úgy varrjuk össze. Az így kialakult négyzet sarkait átlósan behajtjuk és középen összevarrjuk, hogy tölcsért formázzon. Az összevarrott felületre díszítésként színes szalagot is ráölthetünk. Így olyan tölcsérformát kapunk, amelyen felül marad még egy kis háromszögletű csücsök: arra kerül a figura feje.
 Az angyal fejét megformázhatjuk száraz gyapjúból, csakúgy mint a szárnyát: hiszen a finom gyapjú formázható. De akár vászonból is varrhatunk kitömött fejet a tölcsér csücskére, a fej fonalból kaphat hajat, a szárnyak tüllből készülhetnek. Ez a tölcsérforma bármilyen figurának nagyon jó alapja lehet. A tölcsérbe pedig tehetünk valami apró ajándékot, például egy-egy finom csokit...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!