Jön a tavalyi pótlék

Fejér megye - Kedden írja jóvá az állami adóhatóság a tavalyi késedelmi pótlékokat - november 15-e a fizetés határideje is. Az elektronikus bevallóknak e-postaládájukat kell figyelni.

Klecska Ernő

2011. október 31-éig minden érintett adózó - kivéve az elektronikus bevallás benyújtására kötelezett vagy önként ezt a módot választó adózó: nekik elektronikus postafiókjukat kell figyelemmel kísérni - kézhez kapta a 2010. évi folyószámla-kivonatot. A folyószámla-kivonat  adónemenkénti részletezettséggel tartalmazza a kötelezettségeket és a pénzügyi teljesítéseket az esedékességeket is jelölve.
 2010. évi késedelmi pótlékkal érintett az az adózó, aki a bevallott kötelezettségét nem, vagy nem teljes mértékben egyenlítette ki, a hátralék összegére - a hátralékos napok figyelembevételével -  késedelmi pótlék fizetésére kötelezett.
 Ugyancsak késedelmi pótlékot számítanak fel akkor, ha a kötelezettséget az adózó teljesíti, de az esedékességet követő időpontban. A késedelmes napokra tekintettel késedelmi pótlékot számítanak fel. A késedelmi pótlék befizetésének határideje minden érintett adóalany számára 2011. november 15. - hívták fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei adóigazgatóságának lapunk által megkérdezett szakértői.
 Az adózó az általa jogtalannak tartott késedelmi pótlék felülvizsgálata érdekében észrevételt nyújthat be az illetékes NAV Folyószámla-kezelési Osztályra, vagy ügyfélfogadási időben személyes egyeztetést kérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!