Fejlődhetnek a rendelők, eszköztámogatást kérhetnek a vállalkozó háziorvosok

Székesfehérvár - A betegellátást szolgáló eszközök beszerzésére igényelhetnek támogatást a háziorvosi, házi gyermek- és fogorvosi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók.

Klecska Ernő

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól igényelhető forrás praxisonként legfeljebb 1,5 millió forint lehet - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Brájer Éva alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi tanácsnok.
Székesfehérváron ma összesen 84 háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxis jogosult a támogatás igénylésére. A forrás nagyobb összegű eszközök vásárlására fordítható, melyeknek köszönhetően jelentősen javulhat a betegellátás minősége. A beszerezhető eszközök közé tartozik például 24 órás vérnyomásmonitor, defibrillátor, vérkép-, vizeletanalizáló kislabor, EKG-készülék, rendelői számítógépes rendszer, sürgősségi táska, fogászati műtőlámpa, illetve fogászati kézi-eszközök és higiéniás berendezés.
A támogatásra jogosultak 2012. május 31-ig nyújthatják be kérelmeiket az OEP-hez. Azok az orvosok, akik 2011. októberében már beadták a igénylésüket, október 1-jétől jogosultak a pluszforrásra. Egy praxis csak akkor támogatható, ha rendelkezik érvényes OEP szerződéssel és nincs köztartozása. Az orvosok az igénylés benyújtását követő hónap első napjától jogosultak a támogatásra, az adott eszköz beszerzéséről pedig a pluszforrás folyósításának megkezdésétől számított egy éven belül gondoskodniuk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!