Egy ország értékmérője

Székesfehérvár - A szociális háló erősödését várják attól, hogy a megyei intézmények átkerülnek állami kézbe - hangzott el pénteken a Kodolányi főiskola sajtótájékoztatóján.

S. Töttő Rita

A szociális munka területi dimenziói a minőségi szolgáltatásfejlesztésben címmel rendezett nemzetközi konferenciát pénteken a Kodolányi János Főiskola, az MTA VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottsága, valamint a Magyarországi Szociális Szakemberek Képzéséért Egyesület. A rendezvényen a szociális szolgáltatások területközpontú fejlesztési kérdéseit tekintették át a részvevők, miután az elmúlt másfél év markáns változásokat eredményezett a közigazgatás, az önkormányzatok, a szociális szektor tevékenységében és lehetőségeiben. Ezzel kapcsolatosan szólalt fel Balogh Ibolya, a megyei kormányhivatal főigazgatója a konferenciát beharangozó sajtótájékoztatón:
- Történelmi átalakulás zajlik ma Magyarországon minden területen, így a szociális hálót érintő szektorban is. Egy ország fokmérője az, miként bánik a legrászorultabbakkal, s azt kell, hogy mondjam, mi még hátrányban vagyunk ezen a téren. A változás azonban elkezdődött, ugyanis 2012 január elsejével a megyei fenntartású szociális, gyermekjóléti és -védelmi intézmények átkerülnek a kormányhivatalok égisze alá, így egységben tudjuk majd kezelni a felmerülő problémákat - mondta. Dienesné Fluck Györgyi, a város szociális tanácsnoka azonban hozzáfűzte:
- Székesfehérvár az adott körülményekhez képest kiemelkedően látja el a rászorultakkal kapcsolatos feladatait. Idén a szociális hálóra 540 millió forintot kapott, amelynek 90 százalékát a felnőttek, 10 százalékát a gyerekek támogatására fordítja - hangsúlyozta Dienesné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!