Százmilliós korszerűsítés a Pitypang óvodába

Mór - Szebb és korszerűbb lett a Pitypang óvoda, köszönhetően a százmilliós beruházásnak. A pénznek mintegy a felét pályázaton nyerte a város, a többi önerő.

B. Kiss László

Mintegy százmillliós beruházás révén  újították fel, korszerűsítették Móron a Pitypang óvodát.
A beruházásra csaknem ötvenmillió forintot nyert pályázaton a település önkormányzata.
A belvárosi épület a beruházásnak köszönhetően például új, fából készült, egyedi külső nyílászárókat kapott, szigetelték a külsejét és a födémet,  és  - a szükséges részben -  a tetőszerkezet és a héjazat cseréjét is elvégezték. Korábban villanybojler szolgáltatta a meleg vizet, amit kondenzációs gázkazánnal váltottak ki, a főzőkonyhát pedig, ahol a város valamennyi óvodája számára készítik az ebédet,    páraelszívóval szerelték fel - tudtuk meg Négele Helga óvodavezetőtől. A munkálatok végeztével az elmúlt napokban tartották az ünnepélyes átadót, amelyen Fenyves Péter, a város polgármestere is részt vett.   A Pitypangban egyébként nyolc csoport működik, ahová összesen kétszáz kisgyermek jár. A három móri óvoda közül ez a legnagyobb, a legnépesebb.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!