Rendhagyó történelemóra a Vasváriban

Székesfehérvár - Rendhagyó történelemórát tartottak a Vasváriban, amelyen a Tatay gimnázium látássérült diákjai is részt vettek.

Házi Péter

Mint Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója elmondta, a Fehér Bot Napjához kapcsolódva szervezték meg a közös rendezvényt, amelynek célja elsősorban az, hogy az általános iskolás korú gyerekek megismerkedhessenek a mozgásukban, látásukban sérült társaikkal, s ebben az interakcióban ne a sajnálaté, hanem az elfogadásé és a segítésé legyen a főszerep. A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének elnöke, Szokó Zsolt is szólt az iskola aulájában összegyűlt diákokhoz, ezt követően pedig a látássérült tagokat is felvonultató Landini zenekar reneszánsz zenéjét hallgathatták a diákok.


A Tatay gimnáziumból érkezett gyengénlátó diákok számára kétségkívül az I. András Lovagrend középkori felszerelései jelentették az interaktív történelemóra csúcspontját, ugyanis a lovagrend nagymesterének, Bencze Tamásnak a segítségével   kezükbe vehették a fegyvereket, vérteket, így az eddig csak hallomásból ismert tárgyakkal közelebbről is megismerkedhettek.  Mint Laczkó Gábor elmondta, szeretnének egy braille-írással ellátott, fából készült középkori városmaketett is elkészíteni, hogy Fehérvár múltját ilyen módon is megismerhessék az érinettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!