Magabiztosan győzött az Alcoa

A női kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupája 2. fordulójának az első találkozóján az Alcoa FKC magabiztos győzelmet aratott az izlandi Fram Reykjavik ellen, s lényegében már továbbjutónak mondhatja magát.

Matók János

Miután az izlandi csapat lemondott a pályaválasztói jogáról, mindkét találkozóra a fehérvári Köfém Sportcsarnokban kerül sor. Így az elsőre, az odavágóra is, amelynek a "házigazdája" a Fram volt, így papíron az FKC idegenben lépett pályára. Kíváncsian, némileg vegyes félelemmel várták az FKC szurkolói a meccset, hiszen Izland válogatottja az Európa-bajnoki ezüstérmes Ukrajnát legyőzve jutott ki a világbajnokságra, ahol a magyar válogatott nem lesz jelen, hiszen a sorsdöntő mérkőzésen kikapott a németektől. A félelmet kicsit az táplálta, hogy a Fram csapatában 5 válogatott játékos is szerepelt. Aztán a kezdés után pillanatok alatt kiderült, hogy nincs semmi ok a félelemre. Mert az Alcoa FKC - Trimmel - Niksics 3, Horváth 5, Nikcsevics 5, Tilinger 6/1, Triscsuk 9/1, Becséri, csere: Szikora (kapus), Bízik 2, Zsigmond, Maruscsec, Rádl 1, Német N., Kuhinkó, vezetőedző: Mihály Attila - pillanatok alatt 3-0-ra elhúzott ellenfelétől, s ez megnyugtatta a lányokat. A Fram csak egyszer tudott egy gólra, 5-4-re felzárkózni, de ezt a a jószívű bosnyák játékvezetőknek, a Konjicsanin ikreknek, főleg a Dino keresztnevűnek köszönhették, lényegében az egész mérkőzésen. Ám az már az első perctől kezdve látható volt, hogy szerény képességű játékosok alkotják a Fram csapatát, alapvetően csak a 8 gólos - igaz, ebből négyet hétméteresből szerzett - Elisabet Gunnarsdottir tűnt ki a játékával. Ami az első félidőben tetszett a hazai szurkolóknak, az az volt, hogy Tilinger egyre jobb formába lendül, az első félidőben például talpról két nagyszerű gólt is szerzett, s jól mozgatta csapatát. Vagy említhetjük Triscsukot, aki az őszi szezonban is tovább folytatja a gólgyártást, aztán a beálló Horváthot, aki a védekezésben és a támadásban is határozottan tette a dolgát. De az eredmény tükrében az FKC valamennyi játékosa dícséretet  érdemel. Kivéve a második  félidő egyes periódusait, amikor is úgy tűnt, mintha az öltözőben maradt volna a csapat. Ezt tükrözi a második játékrész eredménye: azt az FKC "csak" 12-11-re nyerte meg. Így a 40. perc után már 5 gólra feljött, annyira csökkentette hátányát a Fram Reykjavik - a bosnyákok ekkor is elemükben voltak -, de Tilinger és Triscsuk minden dühét beleadva ismét elkezdte szórni a gólokat. Az 58. percben Rádl góljával 30-20-ra vezetett az FKC. A vége egy szép jelenettel zárult, időntúli szabaddobáshoz jutottak a fehérváriak: Nikcsevics kétkapufás lövése után kifelé pattant a labda. A visszavágóra vasárnap 18 órától kerül sor a Köfém Sportcsarnokban, de már most elmondhatjuk, hogy az Alcoa FKC lényegében továbbjutott.
 


   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!