Képek, krétával vagy temperával

Székesfehérvár - "Nagy rajzolás" akciót hirdetett szombatra a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény, a festészet napjához és a múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódva.

Gábor Gina

Az Elvont táj című időszaki kiállítás adta az ötletet, hogy ezen a napon aki akar, neves alkotók temészetábrázolásaiból merítve készítsen képeket. A  Székesfehérvári Művészek Társaságának néhány tagja  - Pinke Miklós, Revák István és Szentes Ottokár - is a képtárban ünnepelte a festészet napját, de láttunk még három lelkes hölgyet  Szentes Ottokár szakköréből  festeni, rajzolni a kiállítóteremben. A gyerekek pedig az emeleten, Szirmai Nóra múzeumpedagógus segítségével készítettek képeket.

Színes tájkép született textildarabokból, de volt, aki pasztellkrétával vagy színes ceruzával dolgozott. A Tóparti gimnáziumból három diák is buzgón használta a temperát: akadt közöttük, aki  portét festett diáktársáról, más fantáziaképet alkotott. De találkoztunk olyan kisfiúval, akit  kedvenc madarát rajzolta le:  egy színpompás arapapagájt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!