Fehérvári diákok tizedik helye a Liszt Ferenc vetélkedőn

Székesfehérvár - Az István Király Általános Iskola ötfős csapat tizedik helyet ért el egy országos műveltségi vetélkedőn, amelyen Liszt Ferenc és életműve volt a téma. Az intézményben jótékonysági gyűjtést is szerveztek, az óvodásoknak pedig angol nyelvoktatást kínálnak.

feol.hu

Liszt Ferenc születésének 200. és halálának 125. évfordulója tiszteletére az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szervezett országos műveltségi vetélkedőt. Az István Király Általános Iskola ötfős csapata májusban megnyerte a székesfehérvári, városi szintű versenyt, majd továbbjutott a szeptember 10-i megmérettetésre. A résztvevőknek gondoskodniuk kellett saját előadásról is verbunkos stílusú ritmus megszólaltatásával és romantikus zenemű éneklésével. A végső összesítés alapján az istvánosok 18 város diákjai közül a 10. helyezést érték el, ami azért is nagy teljesítmény, mert a vetélytársak szinte kivétel nélkül ének-zenei vagy művészeti iskolák tanulói voltak. A fehérvári csapatban 8. osztályos tanulók – Vagyon Kata, Vagyon Máté, Lénárt Dominika, Kiss Dóra, Bérces Diána – szerepeltek, akik később bemutatót is tartottak diáktársaiknak a Zene világnapja alkalmából.

Az intézmény azt is fontosnak tartotta, hogy csatlakozzon az Önkéntesség Európai Évéhez. A diákönkormányzat felhívására indították el az „Egy osztály-egy könyv” akciót, melynek keretében a romániai magyar település, Várfalva általános iskolájának gyűjtöttek kiadványokat. Az osztályok egy-egy levéllel is kedveskedtek. A könyveket iskolagyűlés keretében adták át Várfalva magyarországi testvérfaluja, Sárkeresztes polgármesterének, Krähling Jánosnak, akit felkértek, hogy juttassa el az adományt a címzetteknek.

Az iskolában ingyenes angol nyelvoktatást szerveznek leendő elsősöknek. A nagycsoportos óvodásokat szerdánként várják, a gyerekek 16.00 és 16.40 óra közötti időben, játékos formában, szakember vezetésével ismerkedhetnek az idegen nyelv rejtelmeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!