A török Üsküdar lesz az Alcoa FKC ellenfele

FMH - Az Európai Kézilabda Szövetségben elkészítették a 3. forduló sorsolását a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Ennek értelmében az Alcoa FKC ellenfele a török Üsküdar BSK lesz.

Matók János

Teljesült a fehérvári játékosok vágya, hiszen november második hétvégéjén a törökországi Isztambulba repülhetnek majd, az Üsküdar BSK elleni visszavágóra. Értelemszerűen az első meccsre így november 5-6-án a Köfém Sportcsarnokban kerül majd sor. Az Üsküdar a Bajnokok Ligája selejtezőjében volt érdekelt, de ott a szlovák Mihalovce és a szerb Zajecsar is legyőzte, viszont a cseh Moravout a törökök verték el. Ettől függetlenül  nem jutottak tovább a BL-ben, így a KEK-ben folytatták, ahol a 2. fordulóban a ciprusi AC Latsiát kettős győzelemmel búcsúztatták. Az Üsküdarnak négy török válogatottja, valamint két - egy román és egy macedón - idegenlégiósa van. Az Alcoa FKC vezetőedzője, Mihály Attila elégedett a sorsolással, mint mondta, kaphattak volna lényegesen nehezebb ellenfelet is, de nem szabad elbízniuk magukat, meg kell ragadniuk a lehetőséget a továbbjutásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!