Terített asztal, megyei kiállítók az OMÉK-on

Budapest - Sült kolbász, csülök, kalács illata keveredik a Budapesti Vásárközpont pavilonjai között a hat év után újra megrendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Osváth Sarolta

Kedvezett az időjárás a két évszázados múltra visszatekintő vásár szervezőinek: várhatóan a fővárosiak és vidékiek ezrei keresik fel naponta az október 2-áig nyitva tartó kiállítást, amelyen ezúttal a kiemelkedő minőségű és biztonságos magyar élelmiszereket állították a középpontba.
 Az OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, esetleg az üzletkötésre is. Megyénket több mezőgépgyártó és -forgalmazó cég képviseli, köztük az idén tízéves MEPET Kft. Az A pavilonban, a cég 130 négyzetméteres standján a német Petkus cég energiatakarékos és környezetkímélő berendezései, köztük egy automata csávázógép is látható. Sörös István tulajdonos-ügyvezető lapunknak elmondta, a partnerkapcsolatok, a piacépítés szempontjából fontosnak tartják a kiállításokon, így az OMÉK-on való megjelenést. A mezőgazdasági terményszárítók és -tisztítók forgalmazásának hazai piacvezető cége, amely évi 3 milliárd forintos árbevételt produkál, egyszerűen nem maradhat ki az ágazat legrangosabb eseményéből. Különösen jó alkalom ez a jövő év előkészítésére, amikor a hazai farmergazdaságok beruházásait segítendő megrendelőiknek finanszírozási konstrukciókat is ajánlanak.
 A fehérvári Landasin Agrogazda Kft. első alkalommal jelent meg az agrárium seregszemléjén. A cég GPS alapú, saját fejlesztésű navigációs rendszereket, például GPS-es sorvezetőket, valamint német gyártmányú laboratóriumi eszközöket kínál vételre. Már az első napon gazdára talált néhány készülék - újságolta Kovács Árpád termékmenedzser. Ez nem véletlen, hiszen a gyors gabonanedvesség-mérőknek most szezonjuk van. A cég a kiállításon való részvételtől azonban elsősorban a kapcsolatok bővítését várja, folyamatosan fogadják viszonteladó partnereiket, és tárgyalnak a cég profiljának bővítéséről is.
 Hatalmas akváriumban úszó halak vonzzák az érdeklődőket a halászati ágazat kiállítására, amelyet az Aranyponty Halászati Zrt. rendezett meg. Lévai Ferenc elnök-vezérigazgatótól megtudtuk, a bemutató a magyar halászat új irányzataival ismerteti meg a szakmai és a nagyközönséget. A hazai halfogyasztás alig negyede az európai átlagnak - hangsúlyozta -, amit a közeljövőben piacra kerülő új telepítésű, ízletes halfajokkal - afrikai harcsa, ausztrál süllő, csíkos sügér, tokhalak - szeretnének növelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!