Iskolatej, alsósoknak

Székesfehérvár - Az idei tanévben is hozzájutnak a fehérvári alsós diákok az iskoatejhez. A közgyűlés döntése alapján 30 millió forintot fordít a város a tanévben az iskolatej akcióra, amelynek teljesítését - közbeszerzésen - egy, a megyeszékhelyen működő vállalat nyerte el.

Kovalcsik Katalin

Az akció 2004-ben kezdődött, és öt éven át minden általános iskolás hozzájutott az iskolatejhez, majd 2009-től az alsó tagozatosok jogosultak a napi,   ingyenes  két deci tejre. A megyeszékhelyen 4200 alsós kisdiák kap egy pohár tejet naponta, köztük több rászoruló, aki valószínűleg reggeli nélkül indul az iskolába. A Tolnai utcai iskolában kedden tartott sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András  beszélt a döntés és az akció fontosságáról. Brájer Éva alpolgármester a Családi hírlevél programot elevenítette fel, amelyhez regisztrálhatnak a szülők, hogy információt kapjanak a városi programokról, a táborokról, és egyéb fontos információkhoz jussanak. Az alpolgármester asszony azt is elmondta, készülőben egy modellprogram, amely az iskolai étkeztetést szeretné megreformálni. A tervezet hamarosan a közgyűlés elé kerül, de a későbbiekben  ehhez is várják a családok véleményét,  javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!